Benodigdheden voor 4 personen
- 400 gram verse inktvisringen
- 1 rode paprika
- 75 gr sugarsnaps
- ½ krop paksoi
- 3 el zwarte bonensaus (Toko)
- 1 el Thaise vissaus
- 1 el sherry
- 1 el sojasaus
- 1 el basterdsuiker
- 1 tl tapiocameel of maïzena
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el sesamolie
- 1 teentje knoflook, fijn gehakt
- 1 gedroogd pepertje
- 1 tl verse gember, geraspt
- 2 lente-uitjes, gesnipperd
Bereiding
Snijd de paprika in lange, dunne repen. Snijd de sugar snaps diagonaal doormidden. Snijd de paksoi grof. Meng de zwarte bonensaus, de vissaus, de sherry, de sojasaus en de suiker. Meng de tapiocameel met 1 el water en roer het mengsel door de andere ingrediënten. Zet dit apart. Verhit de olie in een wok. Voeg het knoflook, het pepertje, de gember en de lente-uitjes toe en roerbak alles 1 minuut. Voeg de paprika toe en roerbak die 2 minuten mee. Voeg de inktvis toe en roerbak het geheel 1 minuut op een hoog vuur. Voeg de peultjes en de paksoi toe en roerbak alles tot het zacht en gaar, maar nog wel knapperig is. Voeg de ingrediënten van de saus toe en kook het geheel al roerend 2 minuten tot de saus helder wordt en indikt. Serveer het gerecht meteen.
Serveer dit gerecht met pandanrijst.
Een prachtig recept, we hebben heerlijk gegeten!
Volgende keer doe ik de lente-uitjes pas op het laatste erbij , volgens mij komt dat de smaak, kleur en structuur ten goede.
Dit durf ik mijn Thaise vriendin voor te zetten als ze weer komt eten.
Super bedankt voor je reactie. Sorry dat ik het nu pas zie. Cheers.