Ingrid’s beroemde Garnalencocktail

Dit is een familierecept dat al jaren oud is. Als we op zondag bij de familie op bezoek kwamen zagen we de heerlijke Hollandse garnalen al in de keuken liggen en wisten we dat de traditionele garnalencocktail rond de klok van vier op tafel kwam. En iedere keer was het weer een klein feestje.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 250 gram Hollandse garnalen
  • blikje asperges
  • 1 banaan
  • 2 hardgekookt eieren
  • kappertjes
  • 4 flinke eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels ongeklopte room
  • 1 eetlepel whisky
  • scheutje citroensap
  • scheutje worcestershiresaus
  • peper

Bereiding

Maak een saus van de mayonaise, ketchup, room, whisky, citroensap, worcestershiresaus en peper.
Verdeel de garnalen, kleingesneden asperges, in plakjes gesneden banaan en de in stukjes gesneden eieren over 4 cocktailglazen. Schenk de saus over de garnalen en bestrooi met kappertjes.
Voor de opmaak kun je eerst een blaadje sla in de glazen doen en op de rand een schijfje citroen.

TERUG