Kip in een sesamjasje

Benodigdheden voor c.a.32 stuks

  • 4 kipfilets (in reepjes)
  • 60 ml teriyakisaus
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 2 theelepels kerrie
  • 100 gram cornflakes (fijngemaakt)
  • 40 gram sesamzaadjes
  • 35 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Meng de reepjes kip in een kom met de teriyaki- en chilisaus, yoghurt en kerrie. Roer alles door en zet de kom een nacht in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng cornflakes, sesamzaadjes en Parmezaanse kaas. Laat de marinade wat van de kip druppelen. Wentel de kip door het cornflakes mengsel. Leg de reepjes naast elkaar op een ingevette bakplaat (of alleen bakpapier). Bak ze in ca 20 minuten goudbruin.

Ook zeer lekker als snack

TERUG