Benodigdheden voor 4 personen:
- · 400 gr basmatirijst
- · 7-10 draadjes saffraan
- · 3 kardemompeulen of ½ theelepel kardemompoeder
- · Theelepel kurkuma
- · 1 blokje kippenbouillon
- · 2 eetlepel gehakte verse koriander
- . klont roomboter
Bereiding
Doe de saffraandraadjes in een kom en overgiet met 250 ml heet water (niet kokend). Laat dit 15-30 minuten trekken zodat het water mooi geel kleurt.
Breng 1,25 l water aan de kook, voeg het bouillonblokje en de saffraandraadjes -inclusief al het weekwater- toe. Zodra het opnieuw kookt voeg je de rijst, kardemom en kurkuma toe. Roer nog even goed door en laat 8 minuten (zie verpakking rijst) zachtjes koken. Giet aan het einde van de kooktijd het water af, roer de rijst los en laat nog 10 minuten rusten met de deksel op de pan. Roer een klont roomboter door de rijst. Als deze helemaal opgenomen is schep je de verse koriander door de rijst.
Tip: strooi wat geroosterde, geschaafde amandelen over de rijst.