Salade met gerookte Zalm

Zalmlunchplus

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1 zakje gemengde rucolasalade (75 gram)
  • 1 klein blikje maïs
  • 2 rijpe pruimtomaten
  • kwart komkommer
  • 1 klein wit uitje of sjalot
  • klein handje kappertjes
  • klein handje geroosterde pijnboompitjes
  • handje gesnipperde peterselie
  • 200 gram gerookte zalm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte balsamico
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • peper, zout

Bereiding

Verdeel de salade over twee borden. Laat de maïs uitlekken en verdeel de helft (rest wordt niet gebruikt) over de salade. Snijd de tomaten in kleine partjes en leg rondom de salade. Snijdt de komkommer in plakjes en halveer deze. Verdeel ze over de salade. Snipper de ui en verdeel over de salade. Verdeel de zalm over de salade en garneer met de kappertjes, pijnboompitjes en peterselie. Maak een dressing van de olijfolie, balsamico, mosterd, honing, peper en zout. Druppel de dressing over de salade.

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *