11 april 2010
Gisteravond hebben we bij Burgerzaken in Leiden gegeten. We hadden hier al regelmatig van een lekkere lunch genoten en wilden nu de dinerkaart wel eens uitproberen. Gelukkig dat we dat gedaan hebben, want we hebben genoten tot de laatste minuut. We hadden een tafeltje vlak bij de open keuken, zodat we af en toe een glimp opvingen van de ervaren koks. De serveersters waren bijzonder vriendelijk en hielden alles goed in de gaten. Ik ging voor het dagmenu en Ruud voor de venkelsoep en zeeduivel. Ruud is een ervaren kok en bij de venkelsoep zag ik zijn ogen al twinkelen, hij vond het heerlijk. Mijn salade met runderlende was ook voortreffelijk. Er wordt veel aandacht besteed aan de opdiening. Zelfs het brood was bijzonder van smaak. Mijn hoofdgerecht, heilbot met asperges en truffel, was zo bijzonder dat ik bij iedere hap een geluksgevoel kreeg. Ruud zijn zeeduivel met risotto was ook verrukkelijk. Als dessert hebben wij een ‘grand dessert’ gedeeld en hier is ook gedacht aan het combineren van allerlei smaken. De huiswijn ‘Sauvignon Colombard’ was een goede begeleiding en met een espresso hebben we de avond afgesloten.
Resultaat: Heerlijke verse en met zorg en liefde gemaakt gerechten, vriendelijk en ervaren personeel. Knus restaurant waar we ons thuis voelen.