Benodigdheden voor 4 personen
- 3 tenen knoflook in plakjes
- 40 gram ansjovisfilets in olie
- 10 gram verse platte peterselie fijn gesneden
- 300 gram spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels chilivlokken
- 800 gram tomatenblokjes
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 50 gram kappertjes
- 300 gram zwarte of groene olijven door de helft gesneden zonder pit
Bereiding
Snijd de knoflook fijn en de ansjovis in stukjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de chilivlokken en knoflook 30 sec. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe. Laat op hoog vuur 5 min. inkoken. Roer af en toe. Laat de kappertjes en olijven uitlekken. Voeg de peterselie, ansjovis, kappertjes en olijven toe aan de saus en warm 3 min. mee. Giet de pasta af en meng door de saus. Serveer direct.