Benodigdheden voor 4 personen
- 6 eetlepels arachideolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 4 teentjes knoflook in plakjes
- 1 kippenbouillontablet
- 3 trostomaten (in stukjes)
- 300 gram gestoomde makrelen (in stukjes)
- 200 milliliter kokosmelk
- 1/2 liter water
- 400 gram basmatirijst
- 1 eetlepel kurkuma
- 250 gram gerookte zalm (in reepjes)
- 125 gram garnalen
- 2 theelepels sambal of 1 theelepel Madame Jeanette
Bereiding
Verhit de helft van de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook. Voeg het bouillonpoeder, de tomaten en peper naar smaak toe en bak 2 minuten. Schep de makreel erdoor en giet de kokosmelk erbij. Was de rijst in een zeef en voeg met de kurkuma toe aan de pan. Schenk heet water erbij tot alle ingrediënten ruim onder staan en roer door. Kook onafgedekt circa 10 minuten. Schep de zalm en garnalen erdoor. Dek de pan af en stoom op de laagste stand circa 15 minuten. Roer af en toe om, tot de rijst droog is. Als het nodig is wat water erbij voegen. Zin in meer groente? Kousenband, snijbonen of sperziebonen zijn lekker bij dit recept.