Scampi’s in tomaten feta saus

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 3 tenen knoflook in plakjes
  • 1 blik tomaten 400 gram
  • Een flink hand peterselie gehakt
  • 500 gram gekokte scampi’s
  • 1/2 vis bouillon tablet
  • 100 gram feta verkruimeld

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C.

Verwarm de olie in een ruime, ovenbestendige pan op middelgroot vuur. Voeg de ui toe en zet aan tot de ui zacht wordt. Dit duurt 3 à 5 minuten. Voeg de knoflook en paprika toe en bak verder 1 a 2 minuten.

Voeg de tomaten toe en draai het vuur lager. Laat sudderen gedurende 5-10 minuten of tot de sappen een beetje indikken.

Haal de pan van het vuur. Roer er de kruiden, scampi’s en feta door en kruid met peper en zout naar smaak. Zet de pan in de oven en bak, zonder deksel.. Dit duurt zo’n 10 à 12 minuten.

Serveer meteen. Geef er Frans of Italiaans stokbrood, pasta of rijst bij. Ikzelf heb gekozen voor Orzo.

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *