Griekse Traybake

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 75 + 50 gr feta
  • 0,25 komkommer
  • 8 tenen knoflook geknuisd
  • 2 eetlepels dille
  • 1,5 el gedroogde oregano
  • olijfolie
  • 40 ml Griekse yoghurt
  • 3 paprika’s (rood, oranje, groen) in blokjes gesneden
  • 1 grootte rode ui in parten
  • 1 citroenen in plakjes gesneden
  • 4 el gyroskruiden
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch), 200 graden (hete lucht). Dep de kipfilets droog met een stukje keukenpapier. Kerf de filets per stuk 4 maal in de breedte. Meng 1,5 eetlepel olijfolie met de gyroskruiden (voeg wanneer er geen zout in het mengsel zit ook zout toe) en bestrijk de kipfilets rondom royaal met het mengsel. Leg de kipfilets op de bakplaat. Halveer de paprika’s, haal de zaadjes er uit en snijd ze in grove stukken. Haal de schil van de rode uien en snijd ze in parten. Meng in een kommetje 3 eetlepels olijfolie met de gedroogde oregano. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de rode ui en paprika. Leg de groenten tussen de kip op de bakplaat. Leg de teentjes knoflook (ongepeld, met schilletje) tussen de groenten, snijd 1 citroen in plakjes en leg ze op de kip. Schuif de bakplaat in de oven en bak de kip in 30 minuten gaar en goudbruin. Hak de komkommer en 75 gram feta in grove stukken. Doe ze samen met de Griekse yoghurt in hakmolentje staafmixer en hak tot een gladde dip. Hak 7 gram dille fijn en meng door de feta-dip. Haal de bakplaat uit de oven. Pers de helft van de teentjes knoflook uit in de dip en de andere helft over de groenten. Serveer de dip bij de kip en groenten. Bestrooi met nog wat de extra feta, de rest van de dille en eventueel wat partjes citroen. Lekker met knapperig platbrood.

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *