Benodigdheden voor 4 personen
- 500 gram kipfilets in blokjes gesneden
- 1 ui (gesnipperd)
- 4 teentjes knoflook (in plakjes)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 5 cm)
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 250 milliliter kippenbouillon
- 2 eetlepels koriander (gehakt)
- 2 gepekelde citroenen in plakjes (Turkse winkel)
- 100 gram olijven (zonder pit)
Bereiding
Verhit de olijfolie en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Bak de ui en knoflook 2-3 minuten mee. Bestrooi met de gember, kerrie, kurkuma zout en peper. Giet de bouillon erbij en roer 1 eetlepel koriander erdoor. Stoof afgedekt circa 25 minuten. Doe de plakjes de laatste 5 minuten bij stoof en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met het brood, komkommer salade of met couscous.