Benodigdheden voor 2 personen
- 700 gr Zoete aardappel
- 1 Venkel
- 1 Ui
- 1 teen Knoflook
- 3 el Crème fraîche
- 100 gr paddestoelen/champignons – shiitake
- Roomboter – om in te bakken
Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook de zoete aardappel in 6 minuten gaar. Snipper ondertussen de ui en haal de knoflook door een knoflookpers. Snijd het loof en de stelen van de venkel. Bewaar het loof voor de garnering en snijd de venkel in blokjes. Snijd de champignons grof (heb je shiitake, dan kun je ze ook heel laten). Zet twee pannen op het vuur met een klontje roomboter. Fruit in de een de ui en knoflook aan en bak de venkel 5 minuten. Bak in de andere pan de champignons in ongeveer 7 minuten gaar. Giet terwijl de venkel en champignons bakken, de aardappel af. Stamp het vruchtvlees en voeg de crème fraîche en peper en zout naar smaak toe. Schep de venkel door de stamppot. Serveer de gebakken shiitake erbij.