Benodigdheden voor 4 personen
- 2 eetlepels olijfolie
- 0.5 bosje verse salie
- 1 eetlepel boter
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 sjalotjes (gesnipperd)
- 500 gram kastanjechampignons (in plakjes, schoongeveegd)
- 300 gram orzo
- 750 milliliter paddenstoelenbouillon
- 100 gram gorgonzola (verbrokkeld)
Bereiding
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de salieblaadjes in circa 1 minuut licht knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de boter, knoflook en sjalotten circa 2 minuten in het bakvet. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak circa 5 minuten op een hoge stand. Voeg de orzo toe aan de pan en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de orzo in circa 12 minuten gaar. Roer regelmatig door en voeg indien nodig een scheutje water toe als het droogkookt. Roer de helft van de gorgonzola door de orzo en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de overige gorgonzola en garneer met de knapperige salie. Schep in kommen. Lekker met een groene salade.