Spinaziesoep met geroosterde kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gram kikkererwten (uitlekgewicht, blik)
  • 2 eetlepels olie
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • zwarte peper
  • 400 gram spinazie
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 600 ml water
  • 1 runderbouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier.
  3. Doe de kikkererwten in een kom en meng er de helft van de olie, het chilipoeder, paprikapoeder en peper door.
  4. Verdeel de kikkererwten over een bakblik en bak ze 15 minuten. Of gebruik een airfryer.
  5. Schep de kikkererwten om en bak ze nog 10 minuten tot ze knapperig zijn.
  6. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  7. Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
  8. Pel de ui en knoflook en snipper ze.
  9. Verwarm de rest van de olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het komijnzaad toe.
  10. Voeg 600 ml water, het stukje bouillontablet en de blokjes aardappel toe.
  11. Laat 10 minuten koken totdat de aardappelblokjes zacht zijn.
  12. Voeg de spinazie toe en kook nog 2 minuten door.
  13. Pureer de soep met een staafmixer glad.
  14. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de kikkererwten

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *