Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gram kikkererwten (uitlekgewicht, blik)
- 2 eetlepels olie
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- zwarte peper
- 400 gram spinazie
- 1 aardappel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel komijnzaad
- 600 ml water
- 1 runderbouillontablet met minder zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier.
- Doe de kikkererwten in een kom en meng er de helft van de olie, het chilipoeder, paprikapoeder en peper door.
- Verdeel de kikkererwten over een bakblik en bak ze 15 minuten. Of gebruik een airfryer.
- Schep de kikkererwten om en bak ze nog 10 minuten tot ze knapperig zijn.
- Was de spinazie en laat goed uitlekken.
- Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
- Pel de ui en knoflook en snipper ze.
- Verwarm de rest van de olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het komijnzaad toe.
- Voeg 600 ml water, het stukje bouillontablet en de blokjes aardappel toe.
- Laat 10 minuten koken totdat de aardappelblokjes zacht zijn.
- Voeg de spinazie toe en kook nog 2 minuten door.
- Pureer de soep met een staafmixer glad.
- Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de kikkererwten