Benodigdheden voor 4 personen
- 400 gram kipfilet
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel sojasaus
- 4 tenen knoflook
- 3 centimeter verse gember
- 2 paprika’s (rode & gele)
- 3 bosuien
- 100 gram ongezouten cashewnoten
Hoisinsaus
- 1 eetlepel Maïzena
- 2 eetlepels water
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels hoisin
- 2 theelepels rijstazijn
- 3 theelepels sesamolie
Bereiding
Snijd de kip in blokjes. Meng de kip met 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel zonnebloemolie, 2 eetlepels water en 1 eetlepel sojasaus. Pel de knoflook. Hak de gemder en de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes en snijd de bosui in ringen. Meng nu alle ingrediënten voor de hoisinsaus. Leng 1 eetlepel maïzena aan met 2 eetlepels koud water. Verhit een scheut olie in en wok en roerbak de kip tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en doe de kip in een schaal. Verhit wat extra olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de gember 1 minuut. Voeg de paprika en bosui toe en bak 1 minuut. Voeg de kip en de hoisinsaus toe en bind de saus met de aangelengde maïzena. Maal de cashewnoten in een vijzel wat grof en voeg ze toe aan de saus. Seveer de kip met rijst.