Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gr kidneybonen uit blik
- 200 gr bruine bonen uit blik
- 400 gr tomatenblokjes of passata
- 1 paprika in blokjes
- 100 gr chorizo
- 2 teen knoflook geperst
- 1 ui fijn gesneden
- 500 ml bouillon runder
- 2 tl Mexicaanse kruiden zelf gemaakt
Bereiding
- Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes.
- Snijd ook de chorizo en paprika in stukjes.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak de chorizo circa 5-10 minuten.
- Schep de chorizo uit de pan en voeg dan de ui, knoflook en paprika toe.
- Bak dit 5 minuten en voeg dan de tomatenblokjes, kruiden, bouillon en bonen toe.
- Laat dit 10 minuten pruttelen.
- Verdeel de soep over 2 borden en serveer met de chorizo, een schepje creme fraiche en wat geraspte kaas. Ook lekker met wat verse koriander.