Benodigdheden voor 4 personen
- Een hele kip
- 1 handvol salie
- 3 teentjes knoflook, gehalveerd
- zeezout en vers gemalen peper
- sap van 1 citroen
- olijfolie
- 1 handvol verse rozemarijn
- 50 gram pancetta in reepje
Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden. Met een scherp mes in de borst van de kip enkele gaten maken. Met je vinger het gat iets groter maken en hierin blaadjes salie en pancetta stoppen, goed aandrukken. De knoflook, en nog wat salie, wat zeezout en vers gemalen peper en een beetje rozemarijn in de buikholte stoppen samen met de citroensap en een scheutje olijfolie. De kip in een ingevette ovenschaal leggen en de rest van de rozemarijn over de kip verdelen. De kip met nog wat olijfolie besprenkelen en de schaal in de oven zetten. De kip 30 minuten in de oven laten garen en daarna omkeren en nog dertig minuten gaar laten worden. De temperatuur verhogen tot 220 graden en nog 20 minuten braden tot de kip bruin is.