Benodigdheden voor 2 personen
- 300 gram okra
- 1 dl witte wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 grote teen knoflook, fijngesneden
- 400 gram tomaten ,uit blik
- snufje suiker
- zout en peper
- fijngesneden verse peterselie, ter garnering
Bereiding
Snijd de uiteinden van de okra af, beschadig hierbij niet het vruchtvlees. Doe de okra in een kom en schenk de azijn erover. Laat de okra 30 minuten marineren op een warme plaats. Spoel hem af met koud water en laat hem uitlekken.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook in 5/10 minuten glazig. Voeg de okra toe en bak hem ca. 5 minuten onder af ten toe omscheppen tot hij begint te kleuren. Voeg de tomaten met hun sap, de suiker en wat zout en peper toe. Laat de okra 15/20 minuten zachtjes pruttelen, tot hij gaar is en de saus dikker wordt. Laat de okra vooral niet te hard koken, ander splijt hij.