- 300 gram Penne
- 100 ml olijfolie + extra voor erdoor
- 1 ui, fijngehakt
- 4 tenen knoflook, gesnipperd
- 2 kleine rode pepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
- 1 theelepel sambal oelek
- 750 ml passata
- 300 gram gebraden kip, in stukjes gescheurd
- 100 gram feta, in blokjes
- 100 gram zwarte olijven zonder pit
- 6 eetlepels gehakte verse peterselie
- 300 gram pasta naar keuze
Bereiding
Kook de pasta in kokend water met zout beetgaar. Giet af, schep er een beetje olie door en zet weg. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui tot hij zacht is. Voeg de knoflook en peper toe en bak voor 1 minute. Doe de sambal oelek en passata erbij en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer de kip, feta, olijven en peterselie erdoor en schep door de pasta.