- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gemberpoeder
- 200 gram gekookte kipfilét (in blokjes)
- 200 gram garnalen
- 1 kippenbouillonblokje
- 125 gram champignons
- 100 gram taugé
- 150 gram spitskool
- 75 gram peultjes
- 1/4 komkommer
- 1 eetlepel tapiokameel
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Bereiding
Ui en knoflook snipperen. Olie verhitten en de uien, gember en knoflook fruiten. De kipfilé en garnalen toevoegen. Twee kopjes water en het bouillonblokje toevoegen. Aan de kook laten komen. De peultjes toevoegen en 5 minuten mee laten koken. Dan achtereenvolgend de spitskool, champignons, komkommer en taugé toevoegen. Ca. 3 minuten laten koken. Intussen de tapiokameel aanmaken met een scheutje water en al roerend bij de tjap tjoi doen. De tjap tjoi de gewenste dikte laten worden.
Tip
Je kunt enorm variëren met de groentes, bijvoorbeeld bamboescheuten, peentjes, stukjes paprika. Eigenlijk alles wat je lekker vind. Gewoon wat fantasie gebruiken.
De laatste keer dat ik tjap tjoi gemaakt heb wilde ik het gerecht iets anders laten smaken en heb twee theelepels sambal oelek meegefruit met de uien, gember en knoflook. Toen het gerecht klaar was heb ik er ca 10 druppels sesamolie doorheen geroerd. Een zeer geslaagde variatie op de tjap tjoi.