Ingrediënten voor 4 personen
- 2 pepertjes, in ringen gesneden
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 grote ui, grof gehakt
- 3 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 200 gram kidneybonen
- 1,5 liter kippenbouillon ( zelf getrokken )
- 2 eetlepels limoensap
- 350 g kippenborstfilets, in blokjes gesneden
- 1 avocado, fijngehakt
- 1 geroosterde paprika uit een pot.
- een flinke hand vol koriander fijngesneden
- 1 eetlepel Picadillo kruiden
Bereiding
Verwarm in een soeppan de olie. Fruit de ui en de knoflook al roerend tot de ui mals is. Voeg de paprika, pepertjes en de Picadillo kruiden toe. Voeg de bouillon en de avocado toe. Pureer het mengsel fijn. Breng aan de kook en voeg het kippenvlees toe. Laat zonder deksel 25 minuten sudderen of tot de kip gaar is. Doe de kidneybonen erbij. Schep voor het serveren de soep in diepe borden of kommen en strooi de fijngesneden koriander eroverheen.
TIP: Snijd een tortilla in reepjes en leg het op de soep.