Benodigdheden voor 2 personen Indische Kruidenwijzer
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 zakje petehbonen
- 1/2 dl ketjap manis
- paar druppels sesamolie
- 1 theelepel suiker
- 2 bosuitjes
- 3 theelepels tapiocameel (of maïzena)
- 4 ons kipfilet
Bereiding
Snijdt de uien grof en snipper de knoflook. Verhit de olie in een wok en fruit de uien en knoflook licht. Snijdt intussen de kipfilet in smalle reepjes en voeg ze bij de uien. Laat de kip licht verkleuren. Snijdt de peper fijn (met of zonder zaadjes, naar gelang je het pittig wilt) en voeg de peper en petehbonen toe + de sambal, suiker en ketjap. Voeg circa 1/2 dl. water toe. Laat circa 5 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Vermeng de tapiokameel met een scheutje water, goed roeren en bij de saus doen. Blijven roeren, zodat de saus gaat binden. De sesamolie en gesneden bosuitjes toevoegen en direct opdienen.