Ajam Peteh Ketjap

ajam pete ketjap

Benodigdheden voor 2 personen                                  Indische Kruidenwijzer

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 zakje petehbonen
  • 1/2 dl ketjap manis
  • paar druppels sesamolie
  • 1 theelepel suiker
  • 2 bosuitjes
  • 3 theelepels tapiocameel (of maïzena)
  • 4 ons kipfilet

Bereiding

Snijdt de uien grof en snipper de knoflook. Verhit de olie in een wok en fruit de uien en knoflook licht. Snijdt intussen de kipfilet in smalle reepjes en voeg ze bij de uien. Laat de kip licht verkleuren. Snijdt de peper fijn (met of zonder zaadjes, naar gelang je het pittig wilt) en voeg de peper en petehbonen toe + de sambal, suiker en ketjap. Voeg circa 1/2 dl. water toe. Laat circa 5 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Vermeng de tapiokameel met een scheutje water, goed roeren en bij de saus doen. Blijven roeren, zodat de saus gaat binden. De sesamolie en gesneden bosuitjes toevoegen en direct opdienen.

Tip

Eet hier pandanrijst bij en atjar ketimoen

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *