Benodigdheden voor 2 personen Indische Kruidenwijzer
- 1/2 timpikoek
- 200 gram sperzieboontjes
- 1/2 spitskool
- 4 sjalottes
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel sambal oelek trassi
- 1 mespunt suiker
- 1 theelepel ketoembar
- 2 salamblaadjes
- 1 schijfje laos van ca. 1 cm.
- 5 djeroek poeroetblaadjes
- 1 theelepel asem
- 1 bouillonblokjes
- 1/3 blok santen
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Bereiding
De timpi in dobbelsteentjes snijden. De boontjes afhalen en grof snijden. De spitskool grof snijden. De ui en knoflook klein snijden en in de keukenmachine hakken te samen met de sambal oelek trassi, suiker en ketoembar. De olie verhitten en de kruiden fruiten te samen met de salam, laos, djeroekpoeroetblaadjes en asem. Vervolgens de timpi eraan toevoegen, gedurende 1 minuut omroeren, dan twee glazen water toevoegen. Voeg de sperzieboontjes toe met het bouillonblokje. Doe de deksel op de pan en laat alles 10 minuten op zacht vuur stoven. Voeg de santen eraan toe en blijf roeren tot het geheel gesmolten is. Nu de gesneden kool erbij en nog 3 minuten doorsudderen. Het deksel niet op de pan. Proeven en eventueel nog wat zout toevoegen.
Tip
Als het verkrijgbaar is, is het lekker om bamboo scheuten (te koop bij de toko) toe te voegen. Ook petehbonen doen het heel goed in dit gerecht.