Benodigdheden voor 6 personen
- 75 gram bulgur
- 1 rode ui, gepeld en fijngehakt
- 1 rode paprika, zonder zaadjes, fijngehakt
- 1 groene paprika, zonder zaadjes, fijngehakt
- 1 gele paprika, zonder zaadjes, fijngehakt
- 4 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
- Olijfolie
- Zeezout en zwarte peper uit de molen
- 2 el sumak (te koop bij de Turkse winkels)
- 2 el zahtar (te koop bij de Turkse winkels)
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 12 kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 blok van 400 gr gehakte tomaten
- 1/3 liter kippenbouillon van een blokje
- 2 handje verse munt, alleen de bladjes
Bereiden
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat hem uitlekken en zet opzij.
Doe de fijngehakte ui, paprika’s en knoflook met een paar scheuten olijfolie en een flinke snuf zout en peper in een grote pan en laat ze al roerend ongeveer 3 minuten op hoog vuur bakken. Doe de specerijen erbij en laat de pan nog een minuut op het vuur staan. Doe er vervolgens de gekookte bulgur, de verse tomaatjes, de tomaten uit blik en de bouillon bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten pruttelen. Proef daarna of hij goed op smaak is.
Serveren
Je kunt de soep serveren met tortilla’s. Kwast de tortilla’s in met een beetje olijfolie en bestrooi ze met wat sumak en zahtar. Leg ze op de bakplaat en schuif die een paar minuten in de oven om op te warmen tot de randjes krokant beginnen te worden. Serveer ze bij de soep.
Garneer de soep met verse munt, een klein beetje sumak en zahtar en serveer.