Benodigdheden voor 2 personen
- 120 gram mie, ongekookt
- 1/2 Komkommer
- 1/2 winterpeen middelgroot
- 1/2 paprika in reepjes gesneden
- 25 gram veldsla
- 250 gram kipfilet in reepjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 20 gram alfalfa
- 10 gram ongezouten en geroosterde pinda’s
- 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
- 2 cm verse gember, geraspt
- 1 flinke eetlepel pindakaas
- 2 limoenblaadjes
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels verse limoensap
- 1 theelepel chilipoeder
- 75 ml water
- peper en zout naar smaak
Bereiding
Verwarm in een pan de gember met de pindakaas, de sojasaus, het limoensap, de chilipoeder, limoen blaadjes en het water. Roer goed door tot de pindakaas is opgelost. Laat het een uurtje staan en verwijder dan de limoenblaadjes.
Kook de mie gaar volgens de instructie op de verpakking en giet af. Was de komkommer, schil de wortels en snijd beiden met een dunschiller in dunne repen. Verdeel de komkommer, winterpeen, sla en paprikarepen over 2 kommen. Schep de mie ernaast. Snijd de kipfilet in repen. Wrijf in met peper, zout en naar smaak wat chilipoeder. Verhit de olie in een pan op hoog vuur en bak de kip rondom bruin en gaar. Verdeel de nog warme kip over de kommen. Schep de alfalfa met de pinda‘s en de koriander over de kip in de kom.
Sprenkel de pindadressing over de bowl en serveer.
Lijkt me heerlijk
You won’t be sorry