Aziatische bowl met pindadressing

Benodigdheden voor 2 personen

  • 120 gram Mie, ongekookt
  • 1/2 Komkommer
  • 1/2 Wortel middelgrote
  • 1/2 paprika in reepjes gesneden
  • 25 gram bladsla
  • 250 gram kipfilet in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 20 gram alfalfa
  • 10 gram ongezouten en geroosterd pinda’s
  • 2 eetlepels koriander fijngesneden
  • verse gember 2 cm geraspt
  • 1 flinke eetlepel pindakaas
  • 2 limoen blaadjes
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels verse limoensap
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 75 ml water
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

Kook de mie gaar en giet af. Was de komkommer, schil de wortels en snij beide met een spiraalsnijder in dunne spiralen. (Ik sneed het met een dunschiller.) Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Was de sla, schud droog en snij met de paprika in repen. Leg de groenten en de mie naast elkaar in twee kommen. Snij de kipfilet in repen. Verhit de olie in een pan op hoog vuur en bak de kip rondom tot gaar. Breng op smaak met peper, zout en het chilipoeder en verdeel nog warm over de kommen. Was de scheuten, laat uitlekken en voeg met de pinda‘s en de koriander toe. Schil voor de dressing de gember, rasp en meng met de pindakaas, de sojasaus, het limoensap, de chilipoeder, limoen blaadjes en het water. Sprenkel de pindadressing over de bowl en serveer.

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *