Benodigdheden voor 4 personen
- 1 theelepel komijnzaad
- 2 theelepels korianderzaad
- 4 eetlepels raapzaadolie
- 1.5 grote ui in dunne ringen
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 cm verse gember fijngehakt of geraspt
- 1 kg tomaten van goede kwaliteit fijngehakt
- 1 eetlepel tomaten puree
- zout naar smaak
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 250 gram verse spinazie
- 4 eieren op kamertemperatuur
- zwart peper
- een bos verse koriander fijngesneden
Bereiding
Rooster het komijn – korianderzaad in een grote pan met deksel op halfhoog tot hoog vuur. Beweeg de pan licht tot het zaad lichtbruin is. Het duurt 2-3 minuten. Wrijf de zaadjes grof in een vijzel met een stamper. Giet de olie in de pan en zet hem op halfhoog vuur. Doe als de olie heet is de specerijen terug in de pan. Roerbak 1 minute en voeg de uien toe. Fruit ze 6-8 minuten tot ze bruin worden en doe er de knoflook en gember bij. Bak alles nog een paar minuten voor je de tomaten in de pan doet. Laat de tomaten circa 15 minuten af en toe roerend pruttelen tot een rijke saus is. Roer de tomatenpuree , zout, chilipoeder en kurkuma erdoor en laat hem nog 1 minute staan. Voeg in porties de spinazie toe. Roer weer en laat de spinazie slinken. Houd de eieren bij de hand om ze snel achter elkaar te kunnen breken. Maak een holletje in de tomatensaus waar een ei past en breek het erin. Herhaal dat snel met de overige eieren en zet het deksel op de pan. Draai het vuur heel laag en laat de eieren 10 minuten garen.
Lekker met brood.