Chaatsalade

Benodigdheden voor 4 personen   

  • 1/2 komkommer ca. 280 gram zaadlijst eruit geschraapt
  • 200 gram radijs
  • 4 bosuien
  • 25 gram koriander
  • pitten van 1 granaatappel
  • 4 eetlepels raapzaadolie
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 blik van 400 gram kikkererwten
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • sap van een 1/2 citroen
  • 2 eetlepels gedroogde kokos
  • 1/2 theelepel chaat masala

Bereiding

Hal de komkommer in kleine blokjes elk ter grote van een kikkererwt. Hak de radijs op dezelfde manier. Snijd de bosuien in ringetjes en doe alles in een slaschaal met de granaatappelpitten. Snijd de koriander takjes en blaadjes fijn en doe het in de schaal.

Zet een koekenpan met de raapzaadolie op halfhoog vuur. Voeg als de olie heet is het mosterdzaad toe, laat het opspringen en doe de kikkererwten erbij. Bak ze 3-5 minuten tot ze heerlijk krokant worden, doe er chilipoeder, zout en citroensap bij. Draai het vuur laag en voeg het kokos toe, roer een paar keer en neem de pan van het vuur.

Meng de gekruide kikkererwten door de salade en bestrooi met de chaat masala. Als de salade te droog is doe er dan wat meer raapzaadolie overheen.

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *