Benodigdheden voor 4 personen
- 300 gram rijst
- 700 gram kippendijen in stukken gesneden
- 1 grote ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 rode peper fijngesneden
- 1/3 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 eetlepel garam masala
- 1 kippenbouillonblokje
- 250 milliliter kokosmelk
- 4 tros tomaten in blokjes gesneden
- 3 centimeter verse gember geschild en gesnipperd
- snuf peper en zout
- 100 gram amandelen
- flinke hand verse koriander fijngehakt
- olie
Bereiding
Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, gember en rode peper. Voeg de kaneelpoeder, chilipoeder, kurkuma en garam masala toe en bak dit even kort mee. Voeg de kippendijen toe en de amandelen en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens 250 ml kokosmelk, de tomatenblokjes en het verkruimelde kippenbouillonblokje toe. Roer alles goed door elkaar en laat 30 minuten afgedekt pruttelen. (leg de deksel niet helemaal op de pan). Doe vlak voor het opdienen de fijngehakte koriander door de saus.
Dien op met gekookte rijst en bijvoorbeeld spinazie met cherrytomaatjes.