Benodigdheden voor 2 personen
- 250 gram kippendijen of kipfilet (zonder bot)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode pepers (of naar smaak)
- 2 cm verse gember
- 1 grote tomaat
- 1,5 tl garam masala
- 1 tl gemalen koriander
- 0,5 tl kurkuma
- 0,5 tl gemalen komijn
- 200 ml kokosmelk
Bereiding
Snijd de ui in halve ringen. Verhit een beetje olie in een braadpan en bak hierin de uienringen tot ze goed bruin zijn. Schep regelmatig om.
Hak ondertussen de knoflook, rode peper en gember fijn. Snijd de kippendijen in blokjes. Snijd ook de tomaat in kleine blokjes.
Voeg de knoflook, rode peper en gember aan de uienringen toe als deze bruin zijn. Bak 1 minuut mee en voeg dan ook de kippendijen toe. Bak kort tot de kippendijen rondom een beetje beginnen te verkleuren en voeg dan eerst de garam masala, koriander, komijn en kurkuma toe en na 1 minuut ook de tomaat en kokosmelk. Breng op smaak met wat peper en zout. Laat op laag vuur met het deksel op de pan zo’n 15 minuten pruttelen tot de kippendijen gaar zijn.Lekker met rijst of naan en onderstaande spinazie met cherrytomaatjes.