Benodigdheden voor 4 personen
- 3 rode pepers 1 met zaad en 2 zonder zaad gesnipperd
- 500 gram kipfilet in blokjes
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 3 tenen knoflook gesnipperd
- 5 tomaten, waarvan 3 grof gehakt en 2 in kwarten
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 eetlepel garam masala
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 eetlepel basterdsuiker
- 1 theelepel zeezout
- 200 ml koud water
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 1 middelgrote ui in 12 partjes
- 1 groene paprika ontzaad en in grove stukken
Bereiding:
Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan op laag vuur en roerbak knoflook, gesnipperde rode pepers, gehakte tomaten, komijn, garam masala, kurkuma, suiker en zout tot de groenten zacht zijn. Voeg de kip toe en bak rondom goudbruin. Voeg water en yoghurt toe en laat de saus 8 minuten rustig sudderen tot de kip gaar is en de saus ongeveer een derde is gereduceerd. De yoghurt kan gaan schiften, maar dat zal later mengen met de saus.
Verhit de resterende olie in een andere pan en fruit ui en paprika op zacht vuur. Voeg tomatenkwarten toe en roerbak tot de groenten zacht zijn maar niet papperig.
Voeg het paprika mengsel toe aan de kip. Warm nog even door en serveer.