Benodigdheden voor 4 personen
- Een flinke bos koriander (80 gram)
- 40 gram verse munt alleen de blaadjes
- 80 gram gedroogde kokos
- sap van 1 citroen
- 6 tenen knoflook
- 1 1/2 verse groene chilipeper (verwijder de zaadlijsten voor minder scherpte)
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 1/4 theelepel zout
- 3 eetlepels raapzaadolie
- 4 filets van ongeveer 150-180 gram bijvoorbeeld heek, koolvis, kabeljauw of schelvis. Ontveld en van graten ontdaan
- Partjes citroen voor erbij
Bereiding
Verhit de oven tot 180 c
Pureer alle ingrediënten behalve de vis in een blender. Proef. Het moet heet, zoet, fris en kruidig zijn waarbij geen van de smaken overheerst.
Leg een vierkant stuk bakpapier klaar dat groot genoeg is om 1 visfilet in te wikkelen. Leg de filet op het midden en schep een kwart van de kokosmengsel op elke portie. Wikkel de vis in de pakketjes en bind ze met keukengaren dicht dat ze niet meer open kunnen. Ikzelf heb ze dicht geniet.
Leg ze op de bakplaat in de oven en bak ze 15-20 minuten tot de vis gaar is. Geef er partjes citroen bij om boven de vis uit te knijpen en wat Chaatsalade.