Benodigdheden voor 2 personen Indische Kruidenwijzer
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm verse gemberwortel
- 2 rode pepers
- 1/2 theelepel trassi poeder
- 1 theelepel gemalen ketoembar (koriander)
- 1 eetlepel kurkuma of een stukje van ca 2 cm (geelwortel)
- 2 cm verse laos
- 2 theelepels kemiriepasta
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 stengel citroengras (sereh)
- 400 gram kipfilet in blokjes
- 2 tomaten
- 1 kippenbouillonblokje
- Goela dwaja naar smaak
- 50 gram santen
Bereiding
Ui en knoflook pellen, gemberwortel schillen. Ui en pepers in grove stukken snijden. In keukenmachine ui, knoflook, gemberwortel, rode peper, trassi, laos, kurkuma en kemiriepasta tot een smeuïge pasta pureren. In wok olie verhitten. Pasta in 2 minuten al omscheppend bakken. Citroengras in grove stukken snijden en in de saus steken. 2 Kopjes water toevoegen en een bouillonblokje. De stukjes kip toevoegen en laten sudderen tot de kip gaar is, circa 25 minuten, eventueel wat water toevoegen als de saus te droog wordt. Tomaten in stukjes snijden en door de saus roeren. Santen toevoegen en in de saus laten smelten. Op smaak brengen met goela dwaja of een beetje suiker.