Benodigdheden voor 3 personen
- 3 cm verse gember (geschild, in stukjes, ca. 5 cm)
- 2 theelepels Kemiri pasta
- 2 theelepels kurkuma
- 1 rode peper (in stukjes)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 100 gram sjalotjes (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 450 gram kip(dij)filet (in stukken)
- 1 stengel sereh (gehalveerd, gekneusd)
- 5 limoenblaadjes
- 1 limoen (rasp en sap)
- 2 eetlepels maizena
- 4 lente-/bosuitjes (in stukken van 2 cm)
- 1/8 liter kokosmelk
- 1 bouillonblokje (kip)
Bereiding
Maal de gember, Kemiri pasta, kurkuma en rode peper in een vijzel of blender. Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en fruit hierin de sjalot en knoflook 2-3 minuten.
Voeg de kip met het bouillonblokje, de sereh, limoenblaadjes en limoenrasp en sap, 200 ml water en de gepureerde ingrediënten toe. Stoof afgedekt circa 30 minuten op een lage stand. Roer de maïzena los met een scheutje water en bind de saus al roerend ermee. Voeg als laatste de kokosmelk toe en warm nog even op.
Schep voor het serveren de bosui erdoor. Lekker met rijst, zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes.