Benodigdheden voor 2/3 personen Indische Kruidenwijzer
- 1 tahoeblok
- zakje petehbonen
- ons kleine garnaaltjes
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 rode pepers
- 1 theelepel gekruimelde trassi
- 1 theelepel assem
- 1/2 pinklengte laos
- 2 blaadjes salam
- 1 stengel sereh
- 1 theelepel goela djawa
- 1 1/2 eetlepel ketjap
- bouillonblokje
- zonnebloemolie
Bereiding
De tahoe in dobbelsteentjes snijden en in een flinke scheut zonnebloemolie lichtbruin bakken. Uit de pan scheppen en de olie weg gooien. De ui, knoflook, rode peper, trassi en assem in de keukenmachine fijn hakken tot een boemboe. Fruit dit mengsel in twee eetlepels zonnebloemolie. Voeg de tahoe, garnalen, petehbonen, laos, sereh, bouillonblokje, ketjap en circa 2 kopjes water. Laat alles circa 5 minuten sudderen.
Tip
Sinds tijden weer verse trassi en pepers gebruikt. Dit komt de smaak ten goede, alleen het stinkt enorm. Een goede vervanger is sambal trassi. Wij hebben dit gerecht gegeten met kerrie vis, ketimoen, rijst, kroepoek en seroendeng.