Benodigdheden voor 4 personen Indische Kruidenwijzer
- 4 hardgekookte eieren
- 1 Spaanse peper (lombok)
- 1 gesnipperde sjalot
- 1/2 theelepel djahé (gember)
- 1 theelepel assem
- mespunt suiker
- bouillonblokje (vlees of kip)
- een half zakje petehbonen
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Bereiding
De peper ontdoen van zaadjes en heel fijnsnijden. Te samen met de ui en djahé fijnwrijven. Kan eventueel in de keukenmachine, maar hoeft niet. De olie verhitten en de kruiden licht fruiten. De assem vermengen met een kopje water en toevoegen aan de kruiden. Het bouillonblokje toevoegen en laten smelten in de saus. Daarna de petehbonen toevoegen. Als laatste de gepelde eieren toevoegen en goed door verwarmen.
Tip
De eieren zullen nog lekkerder zijn als je ze kort van tevoren in wat zonnebloemolie licht bakt, zodat ze een lichtbruin kleurtje krijgen.