Benodigdheden voor 2/3 personen Indische Kruidenwijzer
- 300 gram kabeljauwfilét
- 1 eetlepel assem
- zout
- 1 ui
- 1 grote teen knoflook
- 1 rode peper
- 1 theelepel koenjit
- 1/2 vingerlengte djahé (gember)
- 3 djeroekpoeroetblaadjes
- 1/2 theelepel ketoembar
- 1/4 theelepel djinten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 3/4 kippenbouillonblokje
- 2 kopjes heet water
- 1 theelepel suiker
Bereiding
Smeer de rauwe vis in met wat zout en met de assem. Laat de vis daar ca. 15 minuten in marineren. De ui, knoflook, rode peper met de koenjit, ketoembar en djinten in de keukenmachine fijnhakken. De zonnebloemolie verhitten en hierin de boemboe fruiten. Hierna het water, djahé, djeroekpoeroetblaadjes, bouillonblokje en suiker toevoegen. Doe de vis in het saus en laat haar op een zacht vuur gedurende ca. 15 minuten stoven tot ze gaar is. Dit gerecht mag niet te droog worden, eventueel wat water toevoegen.
Tip
Dit gerecht hebben wij gegeten met boemboe bali tahoe, ketimoen en rijst. Niet de kroepoek en seroendeng vergeten. Smullen maar…