Pindasaus

Benodigdheden voor 2/3 personen                                        Indische Kruidenwijzer

  • ca. 4 grote eetlepels pindakaas
  • 1/4 blok santen
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sambal oelek trassi
  • 3 djeroek poeroetblaadjes
  • 1 theelepel goela djawa
  • 1 theelepel asem
  • zout
  • 1 eetlepel ketjap

Bereiding

Smelt de santen in ca. 1,5 dl. water. Doe de pindakaas erbij en breng roerend aan de kook. Snijdt de ui en knoflook heel fijn en meng met de sambal oelek trassi, goela djawa, asem, zout en ketjap. Doe dit mengsel bij de pindasaus en voeg de djeroek poeroetblaadjes toe. Goed roeren en weer zachtjes aan de kook brengen. Een paar minuten laten sudderen en de saus is klaar. De djeroek poeroetblaadjes verwijderen.

Tip

Deze pindasaus is heerlijk bij de saté of gado gado, maar wij vinden het ook heerlijk bij een ordinair patatje.

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *