Benodigdheden voor 2/3 personen Indische Kruidenwijzer
- ca. 4 grote eetlepels pindakaas
- 1/4 blok santen
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel sambal oelek trassi
- 3 djeroek poeroetblaadjes
- 1 theelepel goela djawa
- 1 theelepel asem
- zout
- 1 eetlepel ketjap
Bereiding
Smelt de santen in ca. 1,5 dl. water. Doe de pindakaas erbij en breng roerend aan de kook. Snijdt de ui en knoflook heel fijn en meng met de sambal oelek trassi, goela djawa, asem, zout en ketjap. Doe dit mengsel bij de pindasaus en voeg de djeroek poeroetblaadjes toe. Goed roeren en weer zachtjes aan de kook brengen. Een paar minuten laten sudderen en de saus is klaar. De djeroek poeroetblaadjes verwijderen.
Tip
Deze pindasaus is heerlijk bij de saté of gado gado, maar wij vinden het ook heerlijk bij een ordinair patatje.