Benodigdheden voor 2 personen Indische Kruidenwijzer
- 300 gram sperziebonen
- 2 sjalottes
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels sambal oelek trassi
- 1 theelepel assem
- zout naar smaak
- 50 gram garnalen
- 1 schijfje laos van 1 cm
- 2 salamblaadjes
- 1/2 theelepel ketoembar
- een plak santen van 1 1/2 cm dikte
- een mespunt suiker
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Bereiding
De ui en knoflook fijnsnijden en te samen met de sambal oelek trassi, assem en zout in de olie fruiten. De boontjes schoonmaken en doormidden snijden. De boontjes in de pan doen te samen met de laos, salam, laos en ketoembar. Een kopje water toevoegen en blijven roeren totdat alles goed dooreen gemengd is. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 7 minuten stoven op zacht vuur. Doe de garnalen erbij en laat nog 2 minuutjes doorstoven. Doe de santen en suiker erbij en laten smelten totdat een olieachtig vocht boven komt. Dan is het gerecht klaar.