Benodigdheden voor 2 personen Indische Kruidenwijzer
- 1 zakje petehbonen uit de vriezer (toko)
- 200 gram gekookte garnalen
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels sambal oelek trassi
- 1 theelepel asem
- zout
- mespunt suiker
- 1 stukje laos van 1 cm
- 2 salamblaadjes
- 4 djeroek poeroetblaadjes
- 1 stengel sereh
- 1/4 blok santen
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Bereiding
De sjalotjes en knoflook fijnsnijden en te samen met de sambal oelek trassi, assem, zout, suiker, laos, salam en djeroet poeroetblaadjes in de olie fruiten op zacht vuur. Doe hierin de petehbonen en de garnalen met een kopje water. Goed roeren. De sereh erbij en ca. 5 minuten laten sudderen. De klein gesneden santen erin laten smelten en nog ca. 5 minuten laten sudderen. Als de saus teveel indikt wat water toevoegen.
Tip
Als je niet van petehbonen houdt dat is dit gerecht ook alleen met garnalen lekker (sambal goreng oedang).