Sambal Peteh met Oedang

Benodigdheden voor 2 personen                                              Indische Kruidenwijzer

  • 1 zakje petehbonen uit de vriezer (toko)
  • 200 gram gekookte garnalen
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels sambal oelek trassi
  • 1 theelepel asem
  • zout
  • mespunt suiker
  • 1 stukje laos van 1 cm
  • 2 salamblaadjes
  • 4 djeroek poeroetblaadjes
  • 1 stengel sereh
  • 1/4 blok santen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding

De sjalotjes en knoflook fijnsnijden en te samen met de sambal oelek trassi, assem, zout, suiker, laos, salam en djeroet poeroetblaadjes in de olie fruiten op zacht vuur. Doe hierin de petehbonen en de garnalen met een kopje water. Goed roeren. De sereh erbij en ca. 5 minuten laten sudderen. De klein gesneden santen erin laten smelten en nog ca. 5 minuten laten sudderen. Als de saus teveel indikt wat water toevoegen.

Tip

Als je niet van petehbonen houdt dat is dit gerecht ook alleen met garnalen lekker (sambal goreng oedang).

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *