Benodigdheden voor 2 personen Indische Kruidenwijzer
Voor de marinade
- 300 gram mager lamsvlees
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1/2 theelepel ketoembar
- 1 mespunt laospoeder
- mespunt zout
- 1/2 theelepel djahepoeder
- 1/2 theelepel assem
- 1 mespunt suiker
- 1 eetlepel ketjap
- satéstokjes
Voor de ketjapsaus
- 2 sjalotjes
- twee ontpitte lomboks
- drie eetlepels ketjap
- 1/2 theelepel suiker
- 1 theelepel citroensap
Bereiding
Het vlees aan dobbelsteentjes snijden. De sjalotjes en knoflook fijnsnijden en kneuzen met de ketoembar, laos, zout, djahé, assem en suiker. Door de ketjap heen roeren. Het vlees in de marinade doen en een paar uur laten marineren. Aan stokjes rijgen en roosteren. Voor de saus de sjalotjes en lomboks heel fijn snijden en in een kommetje mengen met de ketjap, zout, suiker en citroensap. Als de saté geroosterd is de saus erover schenken en meteen opdienen.
Tip
Het roosteren van saté kan op verschillende manieren; op de barbecue; onder de grill of in de grillpan. De barbecue heeft uiteraard de voorkeur, maar in de winter doe ik het in de grillpan of onder de grill.