Benodigdheden voor 4 personen
Bouillon:
- 1 liter water
- 1 vlees bouillontablet
- 1 stengel sereh
- 2 blaadjes daun salam
- 350 gram magere runderlappen
Boemboe:
- 3 sjalottes, in stukken
- 5 tenen knoflook, in plakjes
- 3 theelepels kemiriepasta
- 25 gram verse gemberwortel, in plakjes
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels kurkemapoeder
- 2 theelepels ketoembarpoeder
- 1 eetlepel sambal oelek (of naar smaak)
Opdienen:
- 2 hard gekookte eieren
- ¼ bosje selderij
- 300 gram gesneden spitskool
- Gebakken uitjes
- 50 gram gekookte pandanrijst
Bereiden
Snijd het rundvlees in kleine blokjes. Doe het met het bouillonblokje, serehstengel, daun salam blaadjes in 1 liter water. Breng aan de kook. Doe alle ingrediënten voor de boemboe in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de boemboe aan de soep toe en laat de soep op een zacht pitje circa 1,5 uur sudderen tot het vlees mals is. Verwijder de serehstengel en daun salam blaadjes.
Zet 2 soepkommen klaar.
Opdienen: doe een schep gekookte rijst in de soepkom. Daarna wat plakjes ei, wat selderij en spitskool. Schep met een soeplepel de soep over de soepkommen heen tot net alles bedekt is. Voeg wat gebakken uitjes toe.