Benodigdheden voor 4 personen
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels rode currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 200 gr peultjes
- 300 gr rauwe garnalen
- 1 limoen
- 2 bosuitjes
- 75 gr taugé
- 300 gr rijst
- scheutje sesamolie
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een beetje sesamolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de currypasta toe en bak deze kort mee tot de geuren goed vrijkomen. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
Doe de peultjes erbij en laat ze ongeveer 5 minuten zachtjes koken totdat ze beetgaar zijn.
Voeg de rauwe garnalen toe aan de curry en laat ze in een paar minuten roze en gaar worden. Je kunt ze ook direct uit de diepvries toevoegen, houd er dan rekening mee dat het iets lager duurt voordat ze gaar zijn.
Pers de limoen uit en voeg het sap toe. Doe de taugé er bij en laat nog 2 minuutjes mee pruttelen.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en garneer de curry hiermee. Serveer de curry met de gekookte rijst.