Rode viscurry met zoete aardappel

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 eetlepels zonnebloem- en arachideolie
  • 1 ui, gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels Thaise rode currypasta (Patak)
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 125 ml kokosmelk
  • 350 gram zoete aardappel, geschild, in blokjes van 2 cm
  • 200 gram kousenband, afgehaald en in stukjes gesneden
  • 750 gram stevige witte vis in grove stukken (bijv Tilapia)
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel vissaus

Bereiding

Verhit in een wok de olie op hoog vuur en roerbak hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de currypasta toe en bak nog 1 minuut of tot het geur afgeeft. Voeg het kippenbouillonblokje, 375 ml water, de kokosmelk en zoete aardappel toe en breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur middelhoog en kook 15-20 minuten of tot de aardappel gaar is. Voeg de kousenband, vis en kerstomaatjes toe, leg het deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes koken of tot de vis net gaar is. Roer het citroensap en de vissaus erdoor.

Tip

Serveer met pandanrijst. Als je geen kousenband kan krijgen, zijn sperziebonen een goed alternatief. Laat de sperziebonen dan meekoken met de aardappel.

 

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *