Benodigdheden voor 2 personen
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 theelepels sambal trassi
- 1 stengel sereh
- 1 eetlepel verse koriander
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 eetlepel tamarindepasta
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 enkele kipfilets, in blokjes gesneden
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 eetlepel pindakaas
- peper en zout
Bereiding
Meng de knoflook, ui, sambal, koriander, kaneel en tamarindepasta in de keukenmachine tot een pasta. Verhit de olie en fruit het kruidenmengsel ca. 4 minuten zachtjes. Voeg de stukjes kipfilets toe en roer goed om. Voeg het bouillonblokje, de sereh en 2 dl. water toe. Laat de kipfilets in ca. 30 minuten gaar sudderen. Voeg de vissaus en pindakaas toe en roer goed door. Voeg naar smaak peper en zout toe. Opdienen met mihoen en roerbakgroente.
TIP
Voor de roerbakgroente heb ik champignons, paprika en sugar snaps genomen. De sugar snaps 2 minuutjes voorkoken en alle groenten in 2 eetlepels olie even roerbakken, wat Thaise vissaus toevoegen en bestrooien met geroosterde sesamzaadjes. In plaats van mihoen kan natuurlijk ook rijst gegeten worden.
TERUG |
|
|