Benodigdheden voor 4 personen
Kip
- 400 gr kipfilet
- 1 volle tl vijfkruidenpoeder
- 1 el vloeibare honing
- 1 el sesamzaad
- sap van 1 limoen
Bouillon
- 1 bouillonblokje (kip of groente)
- 1 flespompoen, alleen het dunne gedeelte
- 2 tenen knoflook
- 1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim
- 1 verse rode Spaanse peper
- 1 tl kurkuma
- ½ bosje lente-ui
- 1 volle tl pindakaas
- 4 limoenblaadjes (eventueel gedroogde)
- ½ bosje koriander
- 1 el sesamolie
- 1 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 300 gr brede rijstnoedels
- 1 bundel groene asperges
- 1 blikje van 400 gr kokosmelk
- 3 limoenen
Bereiding
Snij de kipfilet in blokjes en voeg de peper, zout, sesamzaad, honing, limoensap en het vijfkruidenpoeder toe. Verhit wat olijfolie in en koekenpan en bak de kip rondom bruin.
Giet ongeveer 8 dl water in een grote pan, verkruimel het bouillonblokje in het water en breng aan de kook.
Snijd de steel van de pompoen, hak het smalle gedeelte in grove stukken (rest pompoen gebruik je niet). Rasp het vruchtvlees in de keukenmachine en doe het bij de kokende bouillon.
Maak een pasta in de keukenmachine van de geschilde tenen knoflook, geschilde gember, Spaanse peper, kurkuma, schoongemaakte lente-ui, pindakaas, limoenblaadjes, koriandersteeltjes (bewaar de blaadjes), sesamolie, sojasaus en vissaus. Schep de kruidenpasta bij de kokende bouillon.
Maak de asperges schoon en snijd ze doormidden. Doe de stukjes bij de bouillon, giet er de kokosmelk bij. Voeg daarna de stukjes kip toe en breng de bouillon aan de kook. Laat het een paar minuten door koken en breng op smaak met sojasaus en limoensap.
Dien op in een bowl en serveer er partjes limoen bij. Bestrooi alles met blaadjes koriander en in ringetjes gesneden verse Spaanse peper.