Benodigdheden voor 2 personen:
- 300 gr kipfilet
- 300 gr rijst naar keuze
- 1 ui
- 1 rode puntpaprika
- 1/2 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 1 cm verse gember
- 3 lente ui
- 50 gr cashewnoten, ongebrand en ongezouten
- 1,5 el yoghurt
- 1 el ketjap manis
- 2 el olijfolie
- 2 el oestersaus
- 1 el lichte sojasaus
- 100 ml water
- 1 el allesbinder
- extra olie om te bakken
Bereiden:
Begin met het snijden van de kip. Doe deze in een schaal en voeg hier de yoghurt, ketjap en 2 el olijfolie aan toe. Schep de marinade goed door de kip en laat even staan. Heb je tijd genoeg, dan is het lekker om de yoghurt en ketjap lang in te laten trekken, waar wordt de kip super zacht van!
Schil en snipper de ui. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Druk de knoflook even fijn met een groot mes en verwijder de schil. Snij de rode peper in fijne stukjes.
Zet een pan met water op het vuur voor de rijst. Kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg de peper toe en pers de knoflook uit boven de pan. Rasp ongeveer 1 cm verse gember boven de pan. Bak even kort mee.
Voeg dan de kipfilet inclusief de marinade toe en bak tot de kip mooi goudbruin is. Schep nu ook de paprika in de pan en bak deze mee.
Schenk de oestersaus en sojasaus in de wokpan met de kip. Meng 100 ml water met 1 el allesbinder en schenk deze ook in de pan. Draai het vuur laag en laat de saus voor de kip Siam iets indikken.
Verwijder het buitenste blad van de lente ui en snij in fijne ringen. Voeg de ui samen met de cashewnoten toe aan de kip Siam en laat nog even meeverwarmen. Serveer met de rijst.