Benodigdheden voor 4 personen
- 1 kleine pompoen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 winterpeen, geschild en in blokjes gesneden
- 2 tenen knoflook
- 1 ui, gesnipperd
- 3 cm verse gember, gesnipperd
- 1 stengel sereh, gekneusd
- 3 limoenblaadjes
- Sap van 1 Limoen
- 1 el vissaus
- 2 el arachideolie of zonnebloemolie
- 1 el rode currypasta (Patak, hot of mild)
- Half bosje koriander, fijn gesneden
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl koenjit (kurkuma)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 runderbouillonblokjes (of kip)
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan. Pers de knoflook uit en doe samen met de gesnipperde ui en gesnipperde gember in de hete olie. Fruit het mengsel even aan en voeg dan de rode currypasta toe. Bak de currypasta even mee en voeg dan de pompoen en winterpeen toe. Goed roeren en een paar minuten mee laten bakken. Voeg een liter water toe met de bouillonblokjes en laat aan de kook komen. Zet het vuur zacht en voeg de sereh, limoenblaadjes, vissaus, komijnpoeder, limoen sap en koenjit toe. Laat de soep circa 30 minuten op een zacht pitje koken, tot de pompoen en wortel gaar zijn. Haal de pan van het vuur en haal de sereh en limoenblaadjes eruit. Pureer de soep met een staafmixer en zet terug op het gas. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Laat weer aan de kook komen en voeg als laatste de fijn gesnipperde koriander toe.
Serveer in soepkommen en strooi en nog wat extra koriander over.