Thaise salade met garnalen, limoen en pepertjes

Benodigdheden voor 2 personen

  • 100 gram botersla
  • 100 gram veldsla
  • 1 snack-komkommer
  • 200 gram gekookte garnalen met staartje
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 3 djeroek poeroetblaadjes (toko)
  • 1 serehstengel, gesnipperd (toko)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 rood pepertje, in ringetjes gesneden
  • partjes limoen

Dressing

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • scheutje limoensap
  • 2 eetlepels nam-pla (Thaise vissaus)
  • stukje verse gember, geraspt of fijngehakt
  • paar druppeltjes tabasco
  • paar druppeltjes sesamolie
  • zout en peper

Bereiding

Verhit de eetlepel zonnebloemolie en bak de garnalen te samen met de djeroek poeroetblaadjes, knoflook en sereh ca. 5 minuten. Schep uit de pan, verwijder de djeroek poeroet blaadjes en laat tot lauw afkoelen. Verdeel de sla en komkommer over 2 borden. Meng de ingrediënten voor de dressing. Druppel de dressing over de salade en meng erdoor. Schep de garnalen met de sereh en knoflook over de salade. Bestrooi de salade met de peperringetjes en serveer met partjes limoen.

 

TERUG

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *