Benodigdheden voor 4 personen
- 4 stukjes zwaardvis van ca 125 gr per stuk
- 2 verse rode chilipepers, ontdaan van zaad en gehakt
- 2 verse groene chilipepers, ontdaan van zaad en gehakt
- 3 teentjes knoflook gehakt
- 1 el verse gember, gesnipperd
- 250 ml vis- en kippenbouillon (van een blokje)
- 2 el limoensap
- 1 el vissaus (nam pla)
- 1 el tapiocameel
Bereiding
Breng voor de saus de rode en groene chilipeper, knoflook, gember, bouillon, limoensap en vissaus op een laag vuur aan de kook en laat het 4 minuten sudderen. Maak een papje van de tapiocameel en een klein scheutje water en giet bij de kokende saus. Blijven roeren tot de saus ingedikt is (niet te dik).
Verhit een el olie in een pan en bak de stukken zwaardvis circa 2 minuten per kant. Zeker niet de lang bakken, anders wordt de vis droog. De vis mag nog roze van binnen zijn.