Kip met zoete aardappel en kokosmelk

Benodigdheden voor 4 personen

  • 3 eetlepels garam massala
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 4 kippendijen zonder bot
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1,5 eetlepel ruwe rietsuiker
  • 2 sjalotjes gehakt
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 4 cm verse gember gehakt
  • 2 stengels citroengras in stukken
  • 2 theelepels gedroogde chili vlokken
  • 1 zoete aardappel in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels vissaus
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 bosje koriander
  • 1 kippenbouillonblokje
  • peper

Bereiding

Meng in een kleine kom de garam massala met de kurkuma. Wrijf de kip in met de helft van dit mengsel. Verhit de olie in een wok of pan met dikke bodem en bak de sjalotjes, knoflook, gember en citroengras tot ze beginnen te geuren. Voeg de rest van het kruidenmengsel en de chilivlokken toe, gevolgd door de kip en roer 2 tot 3 minuten door het mengsel. Voeg de zoete aardappel toe, de vissaus, bouillonblokje, kokosmelk en 1,5 dl water. Met het geheel goed en breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur circa 15 minuten koken tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Voeg de helft van de basilicum en koriander toe en roer even door. Garneer de curry met de rest van de basilicum en koriander.

TERUG